luni, 22 iulie 2013

Sound Art - Cursuri de pian

In ultima vreme ne-am ocupat de copii si nu v-am spus nimic despre ce am facut vara asta, noi adultii.

Am luat o initiativa care sa ne racoreasca si sa ne relaxeze: Scoala de vara pentru adulti!
Gazda ne este scoala Regina Maria (Copou).

Ne-a facut placere sa auzim ca prima replica, in primele zile cand am ajuns acolo: 'cat de multi adulti vin la cursurile dvs.!'

Asa e, vin oameni frumosi, pasionati de muzica, care vin saptamana de saptamana, chiar daca sunt asa ocupati, pe orice fel de vreme, furtuna sau canicula, pentru ca pret de o ora sa intre intr-o lume pe care abia incep sa o cunoasca.


Spre deosebire de copii, care deseori incep pianul pentru ca i-a trimis cineva (mama, tata, profesorul de dans etc.), cei mari vin din pasiunea pentru muzica si asta ii face sa asimileze cu mult mai repede decat un copil. Copilasul poate da iluzia ca se concentreaza mai bine si retine mai usor, dar este o impresie de moment. Creierasul lor este inca in formare si nu pot evolua la inceput atat de repede ca un adult. Atuurile lor sunt insa altele si le voi surprinde intr-un articol separat.


Un cursant adult va reusi, de exemplu, ca intr-un an sa poate canta partituri pentru sufletul lui, gen : Ballade pour Adeline, Fur Elise, Nostalgy etc. Si apoi depinde de el daca va dori sa aprofundeze.

Spre exemplu, unora le place jazz-ul, asa ca ne pregatim pentru anul II cu partituri de profil. Altii doresc sa se perfectioneze in pian clasic chiar daca sunt deja elevi in clasa a XI-a. E decizia fiecaruia ce va face dupa primul an.

Va marturisesc ca am creat un folder special cu: 'Lucruri frumoase de cand sunt teacher' si deja aproape l-au umplut cu momentele lor! Nu va puteti imagina ce bucurie este sa descoperi un mesaj matinal trimis dintr-o tara indepartata, al unui cursant plecat in delegatie care spune ca ii e dor sau mesajul cuiva care tocmai ieri seara a fost la cursuri si doar vrea sa-ti spuna ca iti multumeste, asa ca mic dejun emotional. Sunt momente de maxima intensitate si care ma fac sa zambesc cu inima.

Ca sa nu fie mai prejos (pentru ca copiilor le predau lectii 'altfel'), incerc si ca lectiile adultilor sa nu fie monotone ci condimentate cu voie buna, stiri din lumea muzicala, invitatii la evenimentele proprii sau la o felie de tort aniversara, intalniri in oras cu totii la o cafea la evenimentul cuiva din Club...

Mai jos este Irina, la prima lectie din cadrul Scolii de vara
Ii multumim pentru poza dar si pentru faptul ca pasiunea cu care am demarat astfel de cursuri pentru adulti si-a gasit ecou si in inima ei.





Autor: SoundArt
Date de contact:
Email: soundart_iasi@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu