miercuri, 22 mai 2013

Un asteroid va purta numele lui Ionuţ Budişteanu, elevul român câştigător al concursului Intel ISEF din SUA

Massachusetts Institute of Technology din SUA va numi un asteroid după numele elevului de 19 ani din Râmnicu Vâlcea, Ionuţ Budişteanu, care, săptămâna trecută, a câştigat marele premiu la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) din SUA. 

 

Ionuţ Budişteanu, elev în clasa a XII-a la Grupul Şcolar Oltchim din Râmnicu Vâlcea a câştigat, sâptămâna trecută, marele premiu, în valoare de 75.000 de dolari, la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), care a avut loc în Phoenix, SUA.

Tânărul a spus că Massachusetts Institute of Technology va numi un asteroid cu numele său, aceasta fiind o regulă a acestor concursuri.

"Mă bucură că Massachusetts Institute of Technology va numi un asteroid cu numele meu. Este cutuma acestor concursuri ca toţi câştigătorii să fie recompensaţi astfel, ca recunoaştere a succesului. Rămân însă cu picioarele pe pământ, mă pregătesc să dau bacalaureatul, mă port ca un adolescent normal. Voi vedea ce voi face în viitor, acum însă am o prioritate, mă pregătesc pentru bacalaureat",a spus Ionuţ Budişeanu.

Ionuţ Budişteanu a câştigat, vineri, în Phoenix (SUA), locul I la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), pentru crearea unui model viabil de maşină low-cost fără şofer. Elevul s-a clasat pe locul I şi la categoria sa de participare, Inginerie (I-SWEEEP).

Tânărul a participat pentru a treia oară la Intel ISEF, anul trecut el câştigând premii în valoare de 14.000 de dolari, cu un proiect care utiliza senzorii de pe limbă pentru a crea imagini, dedicat nevăzătorilor.

Ionuţ Budişteanu a câştigat 90 de premii naţionale şi internaţionale în domeniul ştiinţei şi ingineriei.

Elevul a primit, luni, în şedinţa de Consiliu Judeţean, titlul de cetăţean de onoare al judeţului Vâlcea, iar instituţia i-a acordat o plachetă şi 10.000 de lei.

Tot luni, Consiliul Local Râmnicu Vâlcea a aprobat ca în prima şedinţă să îi acorde lui Ionuţ Budişteanu titlul de cetăţean de onoare al municipiului. 


Sursa: Mediafax


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu