miercuri, 21 noiembrie 2012

Cele mai tari invenţii făcute din greşeală!

Multe din obiectele de azi au fost create intr-un moment in care inventatorul incerca sa faca altceva. Aici sunt cele mai cunoscute dintre ele.
thought leaders 2 640x480 Top: Cele mai tari invenţii făcute din greşeală

Iata care sunt obiectele care si+au facut aparitia din greseala invetatorului:
Arcul numit si jucarie Slinky
Atunci cand inginerul naval Richard Jones incerca sa realizeze un aparat de masura a energiei pentru navele de lupta, a creat fara sa vrea o jucarie pe care o vedem si azi. Cand lucra cu arcurile sub tensiune, unul din ele a cazut pe podea si a inceput sa se miste si sa se balanseze. Asa si-a inceput succesul jucaria.
cele mai tari inventii facute din greseala 1 640x268 Top: Cele mai tari invenţii făcute din greşeală

Cuptorul cu microunde
Percy Spencer, un inginer la corporatia Raytheon, facea un experiment cu incalzirea cu ajutorul unui tub gol, cand a observat ceva ciudat. Inginerul a realizat ca bomboanele din buzunarul sau au inceput sa se topeasca in timpul testarii. Apoi a pus porumb in masinaria sa si a observat ca boabele au explodat si s-au transformat in popcorn. A realizat ca a inventat o masinarie foarte utila: cuptorul cu microunde.
28 640x456 Top: Cele mai tari invenţii făcute din greşeală

Artificiile
In timp ce incerca retete noi, un bucatar din China a reusit sa faca una din cele mai spectaculoase descoperiri din greseala. Amestecand, intr-un tub de bambus, carbune, sulf si alte substante, acesta a creat fara sa-si dea seama artificiile. Nimeni nu stie de ce a incercat acest amestec, dar unii cred ca ar fi fost o reteta veche de acum 2000 de ani.
36 640x416 Top: Cele mai tari invenţii făcute din greşeală

Fulgii de porumb
Fratii Kellogg, John and Will, au facut o descoperire delicioasa pentru ca au uitat cateva zile la rand graunte la fiert. Mixtura a mucegait, dar produsul care a iesit era uscat si tare. Ei au dat la o parte mucegaiul si au gasit fulgii de porumb. Nici nu isi imaginau ce pierderau daca isi aminteau sa spele oala.
46 640x427 Top: Cele mai tari invenţii făcute din greşeală

Imprimanta cu jet de cerneala
In timp ce isi calca hainele pentru serviciu, intamplator sau nu, un inginer de la Canon a creat principiul printarii Ink-jet absolut din greseala. El nu s-a uitat, si si-a pus fierul de calcat pe un stilou cu cerneala. Dupa cateva momente, cerneala a fost ejectata si asa a aparut principiul imprimarii cu cerneala.
56 640x340 Top: Cele mai tari invenţii făcute din greşeală

Notitele Post-it
Inventatorul, Spance Silver, un cercetator la laboratoarele 3M, incerca sa realizeze un adevziv puternic atunci cand a creat, intamplator, cel mai bun ajutor al memoriei. Spance si-a notat pe o hartie ce are de facut a doua zi si pentru a vedea notita a decis sa ii aplice pe spate putin din adezivul creat si sa o lipeasca pe perete. Rezultatul a fost extraordinar. Adezivul era foarte subtire si se lipea foarte bine pe aproape orice suprafata. Dupa utilizare, putea fi dezlipit foarte usor si fara a lasa urme.
66 640x426 Top: Cele mai tari invenţii făcute din greşeală

Radiografiile
In timp ce facea cercetari cu razele X, Wilhem Roentgen, un fizician excentric, a observat ceva putin ciudat. Cand lumina trecea prin tuburile din experiment, Wilhem putea sa vada prin ele. A fost uimit si a studiat mai mult principiul. In zilele de azi, in fiecare spital putem sa ne facem o radiografie. Putini stiu ca a fost inventata din greseala.
76 640x483 Top: Cele mai tari invenţii făcute din greşeală 

Sursa: yupi.md 

Marcel Motruc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu