duminică, 8 aprilie 2012

O vacanţă frumoasă!




Gândul ne zboară din ce in ce mai mult la vacanţă, suntem deja in semestrul II dar suntem obosiţi si vrem să evadăm din cotidian. Dacă şi voi vă gandiţi la vacanţă, azi vă recomand cateva locuri din România care merită văzute, câteva locuri care şi-au pus amprenta pe sufletul meu într-un mod aparte.

Şi uite aşa a început vacanţa mea de astă vară, cu un castel -Castelul Bran, supranumit şi Castelul Contelui Dracula. Mulţi turişti străini vin în România special pentru a vizita acest obiectiv turistic, care îi fascinează datorită aurei de mister ce a fost creată in jurul său. Multe poveşti reale sau inventate circulă în jurul acestui castel, tocmai de aceea trebuie sa mergi si să-l descoperi.





Următoarea oprire a fost un alt castel, înconjurat de cascade, grote şi fantani arteziene ,mai puţin cunoscut dar cu o poveste unica ce te vrăjeste cu misterele ei. Castelul Cantacuzino din Buşteni, a fost construit în 1911 de prinţul Gheorghe Grigore Cantacuzino, cel a cărui avere uriaşă i-a adus porecla de Nababul.

Şi daca tot ajungeţi in Buşteni, nu puteţi rata Sfinxul, cea mai misterioasă formaţiune din Carpati care are o asemănare tulburătoare cu Sfinxul egiptean. Dintotdeauna oamenii şi-au pus întrebarea dacă aspectul ei particular a fost efectul eroziunii sau avem de-a face cu o lucrare realizată de mâna omului. Alături descoperim Babele, întruchiparea planetară a Cerului, Lunii, Soarelui şi a lui Marte, fiind denumite si adevărate „altare ciclopice” din munţii Caraiman.

Dacă stau să mă gândesc, din tot ceea ce am văzut din ţară, pot să spun că cele două castele, Peleş şi Pelişor, m-au impresionat cel mai mult. Şi visam cu ochii deschişi cam ce viaţă de lux au dus cei ce locuiau acolo. Ce legendă ascunde acest castel, nu poţi afla decât dacă mergi acolo. Dacă ţi-aş povesti eu,cu siguranţă nu ai mai fi vrăjit atunci când vei trece pentru prima oara pragul lui.

Paşii m-au condus spre o altă cetate- Cetatea Făgăraşului, înconjurată de un şanţ lat, legat printr-un canal secret de râul Olt. Legenda spune că cetatea este locul din care Negru Vodă a plecat să întemeieze Valahia, ţara la sud de Carpaţii Meridionali. Ce găseşti aici?..comori, legende, instrumente de tortură şi punctual forte-spanzuratoarea.

Şi după atâtea poveşti şi mistere am ajuns la Sibiu. Cu siguranţă dacă ajungi aici o să fii impresionat de stilul arhitectural, de istoria ce stă inscripţionată pe fiecare cărămidă din acest centru cultural. Şi cum poţi să descoperi Sibiul într-o singură zi?.. Ei bine, nu poţi! Aici nu poţi să treci pe langă muzee fără să le treci pragul, nu poţi evita Muzeul Naţional Brukenthal unic şi impresionant de-a dreptu’ ,turnurile pline de istorie te îndeamnă cu o voce ispititoare să le priveşti şi ca un pictor obsedat de perfecţiune, Sibiul completându-şi imaginea cu 14 biserici.

Şi ce om în viaţa lui nu a minţit măcar odată? În Sibiu există un loc numit Podul Minciunilor. Cea mai “picantă” legendă a podului ţinea de curăţenia trupească a tinerelor fete care îşi dădeau întălnire cu iubiţii lor, în respectivul loc. Aici se făceau jurăminte de iubire, se punea la cale viitorul îndrăgostiţilor, se făceau planuri de căsătorie, după ce, în prealabil tinerele susţineau că sunt neprihănite. Când lucrurile se întâmplau să nu stea întocmai, se spune că imediat după noaptea nunţii, miresele erau târâte de păr până pe pod, de unde erau aruncate, spre a fi pedepsite în acest fel pentru jurămintele lor mincinoase. O fi minciună sau nu, trebuie sa mergi si să afli singur!

Şi următoarea oprire a fost Sighişoara. Între toate oraşele ţării, Sighişoara se întipăreşte cel mai profund în mintea şi în sufletul celor care au păşit măcar odată pe străduţele pietruite ale bătrânului Burg medieval. Cetate cu 9 turnuri caracteristice, adăposteşte o istorie de mii de ani. Ce găseşti diferit aici? Totul! Cu siguranţă e un loc magic, plin cu poveşti de dragoste. Aici fiecare fată visează să fie prinţesă si fiecare băiat işi doreşte să fie cavalerul ce câştigă inima domniţei in luptele ce se organizau odinioara, dar care se mai păstreaza şi azi. Nu ai putea descrie prin cuvinte sentimentul pe care-l trăieşti aici, când te ospătezi cu bucate alese in stil medieval la Casa "Vlad Dracul" ,când te plimbi pe străzile asimetrice şi înguste, când adormi in mijlocul cetăţii şi când cu greu te trezeşti şi trebuie să pleci mai departe….drum bun!


Şi vacanţa mea a continuat cu locuri la fel de impresionante care te aşteaptă şi pe tine să le descoperi frumuseţea, pentru că România ne oferă tot şi chiar mai mult, noi trebuie doar să facem primul pas!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu