luni, 13 februarie 2012

Te ajută voluntariatul la angajare?

     Angajatorul român încă e sceptic atunci când aude la un interviu de la posibilul viitor angajat că e voluntar într-un ONG şi continuă să-i adreseze seria de întrebări cu privire le fostele locuri de muncă. Locuri de muncă inexistente în cele mai dese cazuri.
     Dacă te numeri printre cei care au fost voluntari coştienţi şi au dorit să acumuleze experienţă  fără să fie renumeraţi, ar fi bine ca în faţa angajatorului să-ţi expui cât mai bine cele deprinse în lunile sau, de ce nu, anii de voluntariat.
     Dacă angajatorul insistă cu întrebări de genul: "Ce experienţă de muncă aveţi în domeniul...?", e momentul să-ţi impui punctul de vedere şi să-i demonstrezi că într-adevăr ai acumulat experienţă, că ţi-ai asumat responsabilitatea şi că nu aţi fost voluntar doar de formă într-o anume asociaţie.
     Dacă ai fost în departamentul de marketing, iar la interviu exact pe această ramură profesională te prezinţi, adu-ţi în faţă legăturile create cu presa, locală sau naţională, laudă-te cu bun-simţ despre reuşitele în domeniul promovării evenimentelor, exemplifică  modul în care ai promovat evenimentele încât ele au fost un real succes. Dacă ai planificat promovarea şi prin mediul online-ului, eşti şi mai aproape de angajare.
     Povesteşte  despre afişele realizate pentru mai toate evenimentele organizate,  laudă-te cu tot portofoliul realizat pe toată perioadă în care ai activat în respectivul ONG.
     Dacă doreşti să te angajezi în vânzări, nu omite faptul de a afirma munca depusă în căutarea sponsorilor, în modul inventiv în care ai vândut biletele la evenimentele organizate, cum ai abordat fiecare posibil "client" şi cum i-ai convins şi pe cei de neclintit.
     Voluntar în domeniul tehnic? Se poate şi te poate ajuta! Seminarii economice pe profil tehnic, evenimente si proiecte organizate în domeniul de activitate, cursuri de limbă străină tehnică. Toate astea îţi pot fi de mare ajutor în găsirea mult mai uşoară a unui loc de muncă.
     Şi exemplele pot continua. Totul ţine de tine şi de modul în care îţi faci remarcate implicările în proiectele ca voluntar şi demonstrezi că ai acumulat experienţa necesară pentru postul pe care-l vizezi. Doar aşa angajatorul român poate fi schimbat, doar aşa studentul voluntar poate demonstra că voluntariatul nu e o glumă ci că e o metodă extraordinară de a acumula experienţă pe plan profesional.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu