miercuri, 12 mai 2010

Stagii de practica estivale - Ce? Despre ce? Cand? Cum?

„ PRACTICA SE DOBÂNDEŞTE NU SE ÎNVAŢĂ”


De multe ori ne plângem că nu avem experienţă în ale muncii şi drept urmare nici companiile nu ne prea bagă în seamă. Şi pentru că în România noastră dragă a-ţi plânge de milă e o modă şi a te complace în ipostaza de victimă e ca un „must have” din celebrelele colecţii de modă, ajungem prin ultimii ani de facultate fără o boabă de experienţă practică, dar cu multe cunoştinţe teoretice care abia aşteaptă să fie puse în practică.

      
        Ce e drept, nici sistemul universitar nu ne ajută foarte mult, deoarece sunt arhicunoscute practicile cu adeverinţa semnată care atestă negru pe alb că studentul a făcut în mod „responsabil” un stagiu de practică, la care a fost cu sufletul, că trupul şi mintea erau deja în vacanţă la mare sau la munte.


  
 Ei bine, România noastră dragă ne arată că uneori posibilităţi există, trebuie doar să vrem! În acest sens, proiectul iniţiat de TEACH ING în parteneriat cu alte companii, intitulat „Stagii practică de vară” este o dovadă clară şi fără echivoc.
                Practic despre ce este vorba? Despre un schimb între facultăţi şi companii, unde studentul este în centru. Ideea de bază este că atât facultăţile cât şi companiile, dar mai ales noi studenţii avem de câştigat, totul este să vrem să evoluăm în viaţă şi în carieră.
                Dacă facultăţile care se implică într-un astfel de program câştigă, printre altele, studenţi mai bine pregătiţi şi totodată obţin instrumentele necesare pentru a îmbunătăţi procesul educaţional, iar companiile o forţă de muncă eficientă, tânără, proaspătă, energică, fără costuri şi riscuri, studentul câştigă EXPERIENŢĂ, vestita experienţă, atât de căutată, atunci când ne prezentăm la un interviu de angajare. Apoi ne creăm relaţii care pe viitor ne pot fi foarte utile în carieră şi nu în ultimul rând dobândim cunoştinţe noi.
                Pentru noi practica e necesară pentru că fără ea nu vom face performanţă niciodată la locul de muncă şi dacă luăm în considerare faptul că în ziua de azi banii şi avansarea în funcţii se câştigă pe bază de performanţă, iata un motiv în plus să facem practică.
                În final, pot spune că facultatea ocupă un loc primordial în dezvoltarea noastră profesională şi personală, dar practica este indispensabilă dacă dorim să performăm la un nivel foarte înalt. Şi dacă dorim să obţinem experienţă în carieră, e nevoie de mai mult decat rezultate în facultate sau diplomă de licenţă. Avem nevoie să fim implicaţi, să batem la uşile companiilor şi să ştie că existăm ca studenţi şi ca potenţiali viitori angajaţi.
     Aşa că, dragi studenţi, la treaba! Implicaţi-vă şi faceţi un prim pas înscriindu-vă în programul „Stagii Practică de Vară”.
Autor: Ramona Grigoras             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu