miercuri, 27 martie 2013

Asumă-ți responsabilitatea vieții tale!Desigur, tu ştii răspunsul la întrebarea: Cine este persoana responsabilă pentru viața pe care tu o trǎiești acum? TU! Aceasta nu este o întrebare capcană.
Absolut tot ce însemni tu este rezultatul a ceea ce ai făcut și ceea ce faci tu, indiferent că este vorba despre relații, sănătate, casă, venituri, atitudine sau comportament.

Tu ești persoana care permite crearea a tot ceea ce se întamplă în viața ta!
Și probabil că undeva în adâncul sufletului tău, tu știi acest lucru, dar de multe ori e posibil să te convingi pe tine însuți că unii factori externi sunt sursa eșecului, dezamăgirii sau nefericirii tale.
 

 


Ei bine, factorii externi nu determină modul în care trăiești tu, pentru ca TU deții controlul calității vieții tale prin crearea și acceptarea diferitelor circumstanțe.Când aud oameni care se plâng de greutățile din viața lor, fie că este vorba de probleme cu banii, cu obezitatea, cu cariera sau orice altceva, încep prin a-I ajuta să vadă lucrurile diferit.
Dacă te simți blocat din orice motiv, fără posibilitatea de a merge mai departe, atunci, în procesul de coaching eu iți cer să-mi spui ce funcționează deja în viața ta și ce nu funcționează și cum ai ajuns aici.


De exemplu, dacă o femeie îmi povestește că are probleme cu greutatea ei corporală datorită faptului că se află mai mult pe drumuri în călătorii de afaceri și ca urmare nu poate să facă sport și să mănânce hrană sănătoasă, atunci eu îi punctez că această problemă nu are legătură cu călătoriile sau cu programul încărcat ci este rezultatul a ceea ce alege să mănânce și a felului în care nu face mișcare în timpul călătoriilor. Și poate schimba asta prin felul în care se antrenează și iși planifică gustări rapide și 10 minute de exerciții de mers pe jos.
Dacă ai frustrări într-o zona a vieții tale, atunci este timpul cel mai potrivit pentru a face un inventar și a lua măsurile potrivite.

Desigur că sunt lucruri minunate care se întamplă în viața ta și care funcționează foarte bine, cum ar fi jobul, relațiile, banii, copii, familia sau orice altceva și este foarte important să-ți îndrepți atenția și spre aceste zone care funcționează, deoarece realizările sunt deosebit de importante în viața ta. Îți oferă energia, iți cresc stima de sine și te fac parte integrantă a omenirii.  Așa că te felicit pentru realizările tale!
Și poți identifică acele comportamente care te ajută pentru a le repeta și în cazul zonelor unde ai diverse probleme sau provocări.
Însă fii atent: dacă te trezești că te plângi și te vaiți de toate relele din jurul tău și ai dialoguri de genul: lumea e rea, este criză, nu pot sa schimb nimic, etc., atunci dă-te un pas înapoi, detașează-te și vezi dacă poți să te oprești în a da vina și responsabilitatea pe factori externi pentru nefericirea ta.
Și atunci, vei realiza că tu și numai tu ești responsabil pentru experiențele și contextele în care traiești și numai tu poți schimba ceva la acestea,
Și asa iți recaștigi puterea asupra vieții tale! Cât de împuternicit te simți?

Asumă-ți responsabilitatea pentru fericirea sau nefericirea ta, pentru reușitele sau eșecurile tale, pentru viața ta!
Câteva idei pentru a face asta posibil:

1. Crede în tine cu toate forțele tale!
Asumă-ți că tu ești responsabil 100% pentru tot ce este în viața ta acum și în viitor. Decide că vei experimenta atât succesul cât și eșecul datorită ție și numai ție! Poate sună ciudat, dar asumându-ți asta capeti o putere nemărginită asupra vieții tale. Asta înseamnă că poți să faci și să fii ce vrei tu. Iar obstacolele devin mici dealuri pe care le urci cu ușurință.
Oamenii de succes își asumă 100% atât succesul cât și eșecul și aleg să iși schimbe viața riscând și provocându-se.


2. Încetează să te plângi și să te vaiți!
 
Acționează pentru a rezolva dificultățile și nu pentru a le întreține în viața ta. Fiindcă totul e despre tine și stă în puterea ta să schimbi ceva în viața ta!


3. Fă o schimbare imediată!
 
Ești nemulțumit de ceva chiar acum? Ia o măsură și acționează pentru a o schimba. Schimbarea poate fi inconfortabilă pentru tine, poate fi nevoie să investești bani, timp sau energie sau poate este nevoie să renunți la cineva și asta te face să te simti rău, dar dacă rămâi în acea situație este alegerea ta, așa încât de ce să te mai plângi? Nu mai ai de ce!
Poți alege să faci ceva sau nu cu situația respectivă, și indiferent, este responsabilitatea ta și a nimănui altcuiva.


4. Acordă-ți atenție și conștientizează!
Să cauți ajutor în altă parte te poate ajuta și în același timp este important să ramai în contact cu tine însuți: cu viata ta și cu experiențele tale. Identifică ce funcționează și ce nu în viața ta și apoi scrie-le pe o hartie și apoi…


5. Înfruntă adevarul și acționează spre schimbare!
Este nevoie să-ți schimbi comportamentul dacă vrei rezultate diferite pentru tine. Este nevoie să-ți asumi riscul pentru a ajunge acolo unde iți doresti să fii! Și fă un pas, unul dupa altul pentru a merge mai departe. Nu te opri ci continuă să înaintezi!


Nu-i așa că e minunat că tu poți să-ți faci viata sa fie așa cum tu ți-o dorești? Și că nu e nevoie de altcineva pentru asta? Că e responsabilitatea ta 100%?
Pentru schimbare: ia-ți angajamentul 100% pentru fiecare aspect din viața ta, decide ce schimbări alegi să faci una cate una și preia controlul asupra gândurilor, vizualizărilor și acțiunilor tale!


Sursa: click aici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu