vineri, 22 februarie 2013

Iata 42 de lucruri pe care nu le stiai pana acum!

Stiai ca 80% dintre toate lucrurile aflate la vanzare sunt cumparate de femei? Tu cum stai la capitolul conversatie? Esti in stare sa-ti uimesti interlocutorii spunandu-le lucruri interesante si inedite, sau te multumesti doar cu comentarea celor mai recente stiri din showbiz?



Iata care sunt cele 41 de lucruri interesante care cel mai probabil nu le stiai pana acum:
1 – La deschiderea primului supermarket din Marea Britanie, primii clienti s-au temut sa se serveasca singuri din rafturi pentru a evita sa fie certati.
2 – 80% din toate lucrurile care sunt de vanzare sunt cumparate de femei.
3 – Nelson Mandela a fost scos de pe lista teroristilor in 2008.
4 – Prietena fondatorului site-ului de dating match.com l-a parasit pe acesta pentru un barbat cunoscut pe match.com.
5 – Prima fiinta care a beneficiat de implanturi cu silicon a fost o catea, Esmeralda.
6 – In 1915, milionarul Cecil Chubb i-a cumparat sotiei sale drept cadou, Stonehenge. Pentru ca acesteea nu i-a placut, milionarul l-a donat statului trei ani mai tarziu.
7 – Ultima suflare a lui Thomas Edison a fost captata intr-un flacon din sticla, care se gaseste si azi la muzeul Henry Ford din Detroit.



8 – Inima umana genereaza atata presiune ca poate trimite un jet de sange la distanta de 10 metri.
9 – In Grecia antica, cuvantul “idiot” desemna orice persoana care nu era politician.
10 – Jimmy Carter a reusit performanta de a trimite la curatatorie un sacou in buzunarul caruia se gaseau… codurile nucleare (echivalentul Butonului rosu de azi).
11 – Bobby Leach, al doilea om care a “trecut” Niagara intr-un butoi a supravietuit caderii, dar a murit dupa ce a cazut alunecand pe o coaja de portocala.
12 – La fel ca si oamenii, vacile din Marea Britanie mugesc cu accent regional.
13 – In fiecare an, chinezii mananca patru milioane de pisici.
14 – Mao Zedung a dat dispozitie ca fiecare chinez sa omoare o vrabie pe saptamana, pentru a proteja culturile de orez. Din nefericire, masura nu a avut efectul scontat, pentru ca vrabiile nu mananca orez.
15 – Porecla tatalui actorului britanic John Cleese era Branza. Cleese a crescut in apropierea orasului Cheddar, renumit pentru branza produsa acolo, iar cel mai bun prieten al sau in timpul scolii se numea Barney Butter (Unt).
16 – Ultimul proprietar particular al cladirii din Downing Street nr. 10 (resedinta oficiala a primului ministru britanic inca din 1735) a fost un anume Mr Chicken (Pui).
17 – Cel mai scurt razboi purtat vreodata a fost cel din 17 august 1896, dintre Marea Britanie şi Zanzibar. Razboiul a durat fix 38 de minute.
18 – Miezul soarelui este atat de fierbinte incat o bucatica de marimea unui varf de ac poate omora un om de la distanta de 160 de kilometri.
19 – Cel mai mic stat din lume, Liechtenstein, este cel mai mare exportator de dinti falsi (proteze dentare).
20 – In anul 1811, aproape un sfert din englezoaice se numeau Mary.
21 – Cei care calatoresc mult ar trebui sa nu puna baza pe protectia Sfantului Christopher, patronul lor, pentru ca acesta a fost desanctificat în 1969.
22 – Pana in anul 1913, americanii isi puteau expedia legal copiii cu serviciul de coletarie.
23 – China este cel mai mare exportator de Biblii. O singura fabrica, cea din Nanjing, tipareste un milion de exemplare lunar.
24 – Furnicile pot supravietui in cuptorul cu microunde. Ele sunt suficient de mici pentru a putea sa se “eschiveze” de razele mortale.
25 – Prima utilizare comerciala a heroinei a fost ca… medicament impotriva tusei.
26 – Nazistii au decretat ca este ilegal ca maimutele sa foloseasca celebrul salut Heil Hitler, “contravenientii” fiind pasibili de pedeapsa cu moartea
26 – In 1911, atunci cand celbrul tablou Mona Lisa a fost furat de la Luvru, unde era expus, printre suspecti s-a numarat si Picasso.
27 – Coincidenta sau…? Institutul britanic de cercetare al dislexiei (boala manifestata printr-un deficit în recunoasterea si inţelegerea textelor scrise) se afla in localitatea Reading (lectura, citire).
28 – Statele Unite ale Americii au trupe in 148 din cele 192 de tari membre ale Natiunilor Unite.
29 – Daca ar fi posibil sa sapi un tunel exact prin centrul Pamantului si ai sari in el, ti-ar lua exact 42 de minute si 12 secunde sa ajungi in partea opusa a globului pamantesc.
30 – Beyonce Knowles este una dintre descendentele (8th cousin, four times removed) celebrului compozitor austriac Gustav Mahler.
31 – Un singur corb dintre cei care “locuiau” in Turnul Londrei a supravietuit bombardamentelor germane la care a fost supusa capitala britanica in timpul celui de-al doilea razboi mondial, restul murind ... de stres.
32 – George W. Bush si Saddam Hussein purtau incaltaminte de comanda facuta de acelasi cizmar italian.
33 – In primul an de studii la Harrow, Winston Churchil a fost elevul cu cele mai proaste rezultate la invatatura.
34 – Poetul irlandez Brendan Behan a devenit alcoolic inca de la varsta de opt ani.
35 – Record razboinic: in Afghanistan si Irak au fost “consumate” cate 250.000 de cartuse (trei tone de munitie) pentru fiecare insurgent omorat.
36 – Legendarul jucator de baseball Babe Ruth avea intotdeauna cate o foaie de varza sub sapca, pentru a se racori. De retinut ca, in Coreea de Sud acest lucru este considerat nesportiv, fiin permis doar la recomandarea medicului.
37 – La presiuni extrem de mari, diamantele pot fi obtinute si din unt de arahide.
38 – Etnicii Sami din Finlanda folosesc o unitate de masura a lungimii numita Poronkusema, egala cu distanta parcursa de un ren intre doua urinari.
39 – In 2009, un politist britanic pensionar, Geraint Woolford, s-a internat in spitalul Abergale, din Tara Galilor. Acolo a avut coleg de salon un alt poliţist pensionar, pe care il chema… Geraint Woolford. Cei doi nu erau rude, nu se intalnisera niciodata si erau singurele două persoane din Marea Britanie cu acest nume.
40 – Tintin, personajul celebrelor benzi desenate, are un nume diferit in Japonia, Tantan. Aceasta pentru că Tintin, pronuntat “Chin chin”, inseamna in japoneza penis.
41 – Bunkerul lui Saddam Hussein a fost proiectat de nepotul celei care a construit bunkerul lui Hitler.
42 – Editia inaugurala a ziarului britanic Daily Mirror a avut ca insert o oglinda.

2 comentarii: