joi, 25 octombrie 2012

Turul literar al Iasului!

Ieri am participat la deschidera oficiala a Turului Literar al Iasului, o frumoasa initiativa a celor de la IcarTours.

Prezentarea acestui eveniment a avut loc in Muzeul Universitatii. In deschidere ne-a vorbit directorul muzeului, cel care a munci mult pentru reconditionarea acestuia. Am ramas placut surprins de frumusetea locului si de istoria prezenta in el.

In sala de conferinte ni s-a prezentat "fata" Copoului cu decenii in urma, din vremea cand se numea Podul Verde. Aceasta expozitie este temporara, asa ca nu pierdeti ocazia de a vedea frumusetea Copoului de odinioara.

La parterul muzeului am aflat despre istoria cucutenilor si am admirat exponate, obiecte descoperite in urma sapaturilor arheologice: vase din lut, unelte folosite in agricultura si vanatoare, bijuterii, si alte obiecte specifice culturii respective.

La etaj, este un muzeu academic in care este prezentata istoria universitatilor din Iasi. Sunt expuse tablouri ale personalitatilor istorice, primele diplome oferite studentilor, manuscrise, stampile si alte lucruri ale primilor profesori universitari. Ce mi-a atras foarte mult atentia a fost biroul primului rector - un birou pe care fiecare am dori sa-l avem.

Nu ratari ocazia de a participa la Turul Literar al Iasului in care aveti posibilitatea de a vizita acest muzeu si sa vedeti fondatorii Universitatii in care invatati.

Florin Barhalescu - manager IcarTours a urat tuturor studentilor "Bun venit la Iasi!" Ne-a povestit cum si de ce a luat nastere turul Iasului. 

Pe vremea studentiei sale, trecea ca si noi prin locuri pline de istorie despre care nu stia nimic, pana cand un profesor l-a invitat impreuna cu colegii sai intr-un tur al Iasului, in care i-a fost prezentata istoria locurilor. Atunci si-a dat seama de importanta cunoasterii acesteia. Dorind sa vina in sprijinul nostru, al studentilor, a creat impreuan cu Clubul de ghizi, Turul Literar al Iasului, tur in care puteti vizita Parcul Copou, Sala pasilor pierduti, Scoala de fii de militari, Biblioteca Central Universitara, dar si alte obiective turistice din acesta zona. 

Maria Lazar - ghid turistic ne-a marturisit ca ii place sa interactioneze cu turisti activi, curiosi si dornici sa cunoasca istoria Iasului - un oras cu potential turistic. Prin turism ea vede sport si activitati cultural-educative.
De la ea am aflat ca Iasul este primul oras din Romania in care a fost ridicat un monument istoric: Obelixul Leilor, la cererea lui Gheorghe Asachi, fondatorul Universitatii Tehnice din Iasi.

Turul Literar de desfasoara in fiecare miercuri incepand cu ora 11:00 cu o durata de 2 ore, cuprinzad 20 de obiective turistice. Punctul de intalnire este Teiul lui Eminescu de unde se pleaca spre BCU.

Clubul de ghizi cauta noi colegi. Daca vrei sa faci parte din echipa lor poti trimite un CV la adresa de e-mail: ghid@icar.ro .

Pentru mai multe detalii accesati site-urile: http://www.icar.ro/ si http://www.vinlaiasi.ro/ si nu mai sta pe ganduri. Participa la Turul Literar al Iasului si afla istoria orasului in care te pregatesti pentru o cariera de succes.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu