miercuri, 28 martie 2012

Avem lideri?

    Servitorul de la casa regala poate fi lider in acel mediu? Chiar peste insusi regele? Sigur ca poate! Pentru ca lider nu e cine se crede. Ci persoana care e recunoscuta de ceilalti. Care e sprijita in momentele dificile. Si care e acoperita atunci cand focurile de arma par ca nu se mai opresc.

    Oare cati lideri sunt printre profesorii din invatamantul romanesc? Oare cati lideri sunt printre angajatii ministerului de interne din Romania? Oare cati lideri avem printre parintii de la noi din tara? Oare cati dintre antrenorii din sporturile de echipa de la noi sunt lideri? Cati dintre preotii care ne tot ameninta cu iadul sunt lideri? Si cati dintre “sefii” din mediul business romanesc sunt cu adevarat lideri?

    A fi lider nu e treaba usoara. Nu se invata dintr-o carte sau de pe bancile unui MBA. Dar nici nu se invata doar de pe strada si ignorand si ironizand educatia! A fi lider nu e ceva exclusivist, asa cum vor unii sa ne faca sa credem. Nu e doar un talent. Nu e neaparat ceva nativ. Speaking-ul si vanzarile sunt doua calitati esentiale pentru un lider. Dar cea mai importanta calitate este omenia. Atitudinea de om. Aceasta nu se invata si nu se preda nicaieri. Si este cea care iti deschide parasuta atunci cand esti in aer. Sau cea care iti trage un sut si te arunca de la bord legat de maini si de picioare!

    Pentru ca la asta se rezuma totul. In a sti sa iti sprijini colegul de echipa. In a fi alaturi de el in clipele in care se indoieste de propria capacitate de reusita. In a-l face sa aiba o parere mai buna despre el. Si in a-l tine pe drumul pe care merge intreaga echipa. O echipa care se bate pentru fiecare metru de pamant! O echipa de lideri.

Sursa: http://www.succesdublu.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu