marți, 17 ianuarie 2012

Legea 2% sau „Cum fortezi statul sa foloseasca impozitul platit asa cum vrei tu”

           Legea se adreseaza tuturor persoanelor care au realizat venituri in anul precedent. Astfel, fiecare persoana are posibilitatea sa directioneze 2% din impozit catre o entitate non-profit. Avantajele principale ale acestei legi sunt sprijinirea asociatiilor in eforturile lor de a rezolva probleme sociale, si faptul ca permite cetatenilor sa contribuie sa rezolvarea problemelor importante pentru ei fara un cost suplimentar.

          Practic, cetateanul spune statului cum vrea sa fie cheltuit un procent din impozitul sau.  Ceea ce multi nu inteleg este faptul ca acesti 2 % nu reprezinta o donatie sau o sponsorizare, ci un procent din impozitul pe care cetateanul este obligat sa il plateasca statului. Completarea unui formular 2 % nu te obliga la cheltuieli suplimentare, doar directioneaza banii de la stat spre o organizatie non-guvernamentala.
          De cate ori nu ai  „acuzat” statul pentru ca iti gestioneaza prost banii? Ai sansa sa recuperezi. Implica-te! Completeaza un formular catre o asociatie care se ocupa de problemele pe care tu le consideri majore.
          Directioneaza cele doua procente catre Asociatia „TEACH ING”. Noi avem ca scop formarea tinerilor ingineri. Intr-o perioada de criza economica, sustine educatia, pentru ca solutia iesirii din criza este investitia. Investind in educatie, vom avea ingineri mai competenti, oameni mai buni, oameni pregatiti sa faca fata provocarilor economice actuale, oameni capabili sa gaseasca solutii. „TEACH ING” contribuie la educatie prin organizarea de cursuri de limba straina tehnica, prin cursuri tehnice si seminarii pe teme economice actuale. Si pentru ca inainte de a fi ingineri buni, trebuie sa fim oameni, „TEACH ING” sustine dezvoltarea acestor calitati prin implicarea membrilor in organizarea evenimentelor caritabile.
          Aminteste-ti ca legea 2 % nu inseamna o cheltuiala suplimentara, ci o redirectionare a unei parti din impozitul pe care cetateanul este obligat sa il plateasca. Alege sa directionezi acel procent catre o organizatie care iti ofera posibilitatea de a vedea ce se intampla cu banii tai. Nu lasa acei 2% in grija statului cand ai posibilitatea de a-i gestiona tu. Alege investitia in educatie si redirectioneaza catre Asociatia „TEACH ING”!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu