duminică, 15 ianuarie 2012

10 lucruri sa-ti pastrezi entuzuiasmul

Exista vreo metoda sa-ti pastrezi entuziasmul ca la inceput?
1. Adu-ti aminte de ce faci ceea ce faci.
Intrebarea DE CE este poate singura intrebare pe care merita sa ti-o pui. De ce te-ai apucat de proiectul asta? De ce te-ai angajat aici? De ce faci ceea ce faci? Ce simteai cand ti-a venit prima oara ideea?
2. Adu-ti aminte unde vrei sa ajungi.
Oamenii se debusoleaza pentru ca pierd din vedere obiectivul pe care vor sa-l atinga. Ne concentram prea mult pe fiecare detaliu care ne apare in cale incat uitam sa respiram si sa vedem imaginea de ansamblu.
3. Gandeste-te la o rasplata
Gandeste-te la ce o sa-ti oferi cand o sa termini ce ti-ai propus. De preferat sa fie ceva tangibil si pe care sa ti-l iei in avans. O sticla de sampanie pe care o vei tine pe birou si pe care o vei bea doar cand termini ce ai de terminat, care sa stea permanent sub ochii tai, de exemplu.
4. Fa-ti o lista de melodii care sa te energizeze.
Sigur ai melodii care te scot din melancolie si te fac sa te simti pumped up, plin de energie si gata de actiunie. Fa-ti o lista doar cu ele si cand esti fara chef baga la maxim.
5. Fa exercitii fizice.
Cand te simti prins intr-o pasa negativa, fa niste genuflexiuni, flotari, iesi, alearga. Miscarea creaza emotie. Nu sta intins in pat uitandu-te la TV. Cu fiecare minut care trece si te uiti la idioteniile din Talk-showuri frustrarea si lipsa de chef se accentueaza. Si nu-mi spune acum ca te uiti doar la stiri sau la documentare pe Discovery. Tot aia e.
P.S. Si youtube intra tot aici.
6. Fa ceea ce ai de facut, atunci, pe loc.
Nu intarzia. Daca ai ceva de facut,fa. Ai de trimis un mail, trimite-l acum. Trebuie sa dai niste telefoane? Tasteaza imediat numarul. Fa chestia aia ACUM. Stresul e doar constientizarea unor lucruri mici neterminate. Desigur, asta e mai mult valabil pentru mine, stiu ca tu nu eziti sa faci lucrurile la timpul lor.
7. Impartaseste cu altii entuziasmul tau.
Povesteste altora despre visul pe care il ai, despre cum o sa te simti cand o sa termini ce ti-ai propus, despre ceea ce planuiesti. Oamenii care iti pot sustine entuziasmul sunt greu de gasit dar nu ai nevoie de 100 de insi ca sa poti sa apelezi la solutia asta. Un prieten e de ajuns.
8. Tine scorul.
Cand ceea ce faci devine repetitiv si zi de zi ajungi sa faci aceleasi lucruri e greu sa fii entuziasmat. O modalitate sa pacalesti sistemul si sa nu cazi in plictiseala este sa tii scorul. Fa intrecere cu tine insuti. Vezi cat de repede faci ceva si incearca sa-ti bati recordul. Fa competitii din orice.
9. Uita repede esecurile.
O vei da in bara. De multe ori. Oricum, de mai multe ori decat te astepti la inceput. Secretul entuziasmului este sa te ridici repede, sa te scuturi de praf dupa fiecare esec si sa nu te dai batut.
10. Imagineaza-ti ca e doar un joc.
Daca ceea ce faci ar fi un joc, cum te-ai bucura de el? Care ar fi urmatoarea mutare? Ce ar face adversarul? Cum te-ai distra?

Articol preluat de pe www.succesdublu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu