sâmbătă, 10 decembrie 2011

Cum faci curat in camera de camin in 5 minute

Dragi cititori ai blogului “TEACH ING”,

Pentru ca astazi este sambata si cu totii ar cam trebui sa facem curatenie in camerele noastre, va propun sa cititi urmatorul articol, Cum faci curat in camera de camin in 5 minute”

Astept comentarii daca v-a ajutat sau nu. :)

Enjoy

“Oricat de mici ar fi camerele de camin, cumva, reusim intotdeauna sa le transformam in adevarate dezastre. Poate pentru ca avem prea multe de facut pentru facultate. Sau, si mai probabil, pentru ca stam mai tot timpul cu prietenii si uitam sa mai facem si curat. Oricum ar fi, daca si tu descoperi ca esti prea ocupat pentru a face curat, descopera cum poti scapa de corvoada in doar 5 minute!

Pentru ca este mai usor sa previi decat sa tratezi, iata ce poti face pentru a-ti lasa camera de 
camin invadata de munti de haine, cursuri si carti!


Regula celor 60 de secunde
Aceasta regula spune ca, in cazul in care ai un minut – adica nu mai mult de 60 de secunde – in care nu faci nimic important, foloseste-l pentru a indeplini o sarcina care nu iti ocupa mai mult de 1 minut. De pilda, e!
du gunoiul (daca ghena nu se afla foarte departe), pune-ti haina in cuier, pune-ti camasa pe umeras, pantofii in dulap, etc. Alocand cate un minut din cand in cand unor astfel de activitati, scapi de dezastrul din camera, dar te protejezi si de crearea unui haos si mai mare.

Scapa de hartiile nefolositoare
Se poate sa faci si tu astfel: pastrezi toate hartiile, oricat ar fi ele de neinsemnate, gandindu-te ca, la un moment dat, iti vor fi de folos. Cel mai probabil, insa, nu iti vor folosi – daca nu vorbim de acte, bineinteles – asa ca fa-ti un obicei din a arunca tot ce nu iti mai trebuie de indata ce ai dus la indeplinire o anumita sarcina. Eviti, astfel, maldarele de foi si dosarele pe dosare care nu fac decat sa iti ocupe spatiu pretios de pe birou (sau oriunde le depozitezi).

Fa curat inainte de culcare
Nici macar nu trebuie sa fie o activitate de lunga durata – aduna hainele de pe jos, pune-ti cartile pe rafturi si cursurile in sertarul lor, spala vasele, etc. Aloca 5 minute in fiecare seara inainte de culcare activitatilor de acest tip si, astfel, eviti formarea dezastrului specific camerelor de 
camin.

Doneaza-ti lucrurile
O alta metoda buna de a face curat si de a scapa de lucrurile care iti ocupa inutil spatiul din camera de 
camin este sa donezi tot ce nu iti mai trebuie: haine care nu iti mai plac, carti pe care le-ai citit, etc.  O data ce te hotarasti sa pui aceasta metoda in aplicare, vei constata ca ai o multime de lucruri de prisos si te vei bucura de mai mult spatiu – si mai multa curatenie – in camera ta. 


articol preluat de pe:studentie.ro

Un comentariu: