duminică, 27 noiembrie 2011

Cum gandesc oamenii de succes?

Buna dragi cititori ai blogului “TEACH ING”,

In acest articol va provoc sa cititi despre unul din secretele oamenilor de succes deoarece sunt sigura ca ne dorim cu totii sa devenim oameni de succes in sociatatea noastra pe viitor.

Puteti pasi si voi pe drumul lor, impartasind din ideile acestora despre gandire.

John C. Maxwell a scris cartea “How successful people think” (“Cum gandesc oamenii de succes”), in care dezvaluie secretul unei cariere reusite.

Motto-ul acestei carti este:

“Cei mai de succes oameni din lume au un lucru in comun: gandesc diferit de toti ceilalti.”

In continuare aveti prezentate cele mai importante extrase din cartea lui:


“Gandirea este o disciplina. Daca vrei sa fii mai bun la ea, antreneaz-o.”

“Da-ti seama care sunt lucrurile pe care trebuie sa te concentrezi si aplica regula 80-20″. Regula spune ca 80% din energia ta trebuie alocata celor mai importante 20% dintre activitati. Nu poti niciodata sa fii peste tot, sa stii pe toata lumea si sa faci totul. Daca faci mai multe lucruri deodata, eficienta ta scade cu 40%.

“Marii ganditori asculta parerile diferite ale mai multor tipuri de oameni.”

“Una e sa ai o idee, alta e sa o aplici.” Ideile au un “termen de valabilitate” scurt. Trebuie sa actionezi inainte ca ideea sa “expire”.

“Nu te multumi cu primul lucru care iti vine in minte.” Gandurile au nevoie de timp pentru a se clarifica.

“Oamenii destepti colaboreaza cu alti oameni destepti. Sedintele de brainstroming sunt eficiente pentru ca reprezinta o “scurtatura” catre o idee buna. Gandirea colectiva creste productivitatea.

“Elimina gandirea populara (care de obicei inseamna sa nu gandesti deloc).” Prea multi oameni actioneaza fara sa gandeasca, crezand ca au gandit altii pentru ei. Oamenii de succes gandesc pentru ei.

“Marii ganditori planifica aproape totul in avans, lasand loc si pentru putina spontaneitate.

“Pentru a gandi diferit, fa lucrurile diferit.” Incearca sa gasesti alte drumuri catre munca, intalneste-te cu oameni noi, citeste carti care ti se par plictisitoare. Ideea e sa te expui la idei noi si la noi moduri de viata.

“Pentru a aprecia ideile altora, trebuie sa vezi si alte puncte de vedere.” Nu trebuie sa crezi ca ai mereu dreptate. Invata sa valorifici si ideile altora.

“Stabileste-ti o agenda pe termen lung.” Oamenii de succes isi “fac temele” cu saptamani sau luni inainte. Documenteaza-te inainte de fiecare intalnire, petrecere sau conferinta la care participi.

“Daca gandesti pe cont propriu, capeti perspectiva si incredere in sine.”

“Treci peste gandirea negativa. Exista doar “Eu pot” si “Eu voi face”.

“Oamenii creativi isi dedica viata ideilor.” Le place ambiguitatea, nu le e frica de esec si isi petrec timpul alaturi de alti oameni creativi.
“Oricine isi poate schimba modul de gandire.” Daca transformi gandirea intr-un obicei, vei avea succes si vei fi productiv toata viata.

Articol preluat de pe http://studentpenet.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu