luni, 31 octombrie 2011

Trei lucruri la care se uita prima data recrutorii pe profilul tau de social media

Dragi cititori ai blog-ului “TEACH ING”,

Zilele trecute am citit un articol interesant, si anume ca, mai nou, angajatorii obisnuiesc sa se uite la profilele viitorilor angajati de pe site-urile de socializare, pentru a afla mai multe despre ei.

Pentru a va veni in ajutor va prezentam cam care sunt punctele lor de interes pe paginile voastre.

Shannon Leigh, director de dezvoltare la compania de recrutare Kforce, ne spune care sunt cele trei lucruri pe care un angajator le verifica prima data, pe Facebook sau Google+:

1 Ce publici. “Sa stim doar numele si unde a lucrat nu ne ofera prea multe detalii despre cine este cu adevarat candidatul”, spune Leigh. Recrutorii se uita si la continutul publicat de acesta: comentarii, muzica, imagini etc. De asemenea, foarte important este sa incercati sa scrieti cat mai corect din punct de vedere gramatical!

2 Ce stii si care iti sunt competentele. Recrutorii se uita la conexiunile pe care un candidat le are. Din ce grupuri profesionale si asociatii face parte.

3 Cum te prezinti. Daca profilul tau este cat de cat cu informatii despre tine, precum hobby-uri, citate, persoane care te inspira, varsta, pagina nu va mai parea a unui robot. “Actualizarea profilului cu experienta recenta este cruciala”, spune Leigh. “Recrutorii doresc sa afle cat mai multe lucruri cu putinta despre tine, pentru a fi siguri ca esti omul potrivit pentru job.”

Asa ca dragii mei, nu stiu ce veti face voi... dar eu incep chiar acum sa imi reactualizez profilul FB.

O parte din articol a fost preluata de pe www.manager.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu