luni, 1 februarie 2010

Lipsa de experienta a absolventilor de facultate, subiect de dezbatere la "Cuza"


Universitatea invita la dialog mai multe firme si organizatii neguvernamentale de profil.
Reprezentantii Universitatii "Al.I. Cuza", ai firmelor si ai institutiilor locale iesene se intilnesc saptamina viitoare pentru a discuta un subiect important: lipsa de experienta profesionala a absolventilor.

La masa rotunda de miercuri, ce va avea loc in Sala Senatului, vor fi prezente in jur de 80 de persoane, angajatori si cadre didactice de la toate facultatile, ce vor discuta despre inserarea studentilor in stagii de practica si a absolventilor pe piata muncii.

Intilnirea va avea loc in cadrul unui proiect finantat din fonduri structurale, derulat de Centrul de Informare Profesionala, Orientare in Cariera si Plasament (CIPO), intitulat "Stagii de practica si activitati de simulare a insertiei pe piata muncii pentru studenti si absolventi". Cei de aici au contactat pina acum 30 de institutii, organizatii neguvernamentale si institutii locale pentru a le propune oferte de colaborare.

"Mentorii desemnati de organizatiile de primire si tutorii de la facultati vor avea ocazia sa discute despre criteriile de selectie a studentilor, pentru fiecare facultate si fiecare firma. De pe urma acestor discutii, toata lumea are de cistigat: facultatile se pot adapta mai bine la cerintele de pe piata muncii, firmele si institutiile isi pot asigura viitori angajati competenti, iar studentii si absolventii isi vor gasi mai usor joburi pentru educatia lor", a spus Diana Niculaes, consilier educational in cadrul CIPO.

La intilnire vor participa reprezentanti ai firmelor de soft, institute de cercetare, fundatii caritabile, agentii de turism, precum si ai institutiilor publice ca Tribunalul, Consiliul Judetean sau Arhivele Romane.

In urmatoarea etapa a proiectului, studentii la facultate in anul I si II se vor putea inscrie pentru sesiuni de orientare si consiliere in cariera, pentru luna februarie. Vor putea participa 200 de studenti, iar cei mai motivati vor face apoi practica in lunile iunie, iulie si august.

sursa: ziarul de Iasi ( www.ziaruldeiasi.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu