luni, 23 ianuarie 2012

Pentru o sesiune/stresiune mai usoara ;)

                E perioada sesiunii, tot studentul e cu ochii pe cursuri, cartea e într-o mână, în cealalta notiţele de la curs. Ar mai avea nevoie şi de un creion, riglă, echer, compas. Depinde de profilul fiecărui student. Dar de unde atâtea mâini? Câţi ochi să aibă săracul student?
                Zic să iei o pauză, să te relaxezi şi să uiţi de examene - nu definitiv că atunci ar fi jale mare - şi să urmezi sfaturile pentru ca sesiunea să nu fie cel mai mare stres pe care-l poţi trăi. Să purcedem.
                1. Fă cumpărăturile. Nu glumesc. Uită-te în dulap? Mai ai un pic de ulei? Nici un condiment? Zahăr pentru cafea nu mai este? Nici cafea? Coboară în staţia de tramvai, urcă-n tramvaiul  ce duce în primul mare magazin. Poate ai să uiţi de ce ai ajuns în supermarket, dar aşa-i că ai să uiţi pentru câteva momente de următorul "teribil" examen.
                2. Găteşte. Ţi-ai umplut dulapul şi frigiderul? Bucătăria te aşteaptă. Toarnă uleiul în tigaie, lasă-l la încins, aruncă două bucăţi mari de carne, pune repede condimentele potrivite şi ibricul de cafea la fiert. Cât timp se prepară cea mai delicioasă şi simplă friptură, cafeaua va fi gata şi o poţi savura liniştit. Va fi cea mai puţin amară din toată perioada.
                3. Vezi un film. Stinge becul în cameră, dă la o parte toate cele ce îţi amintesc de examene, deschide folderul "filme", alege filmul cu nota cea mai bună pe IMDB, umple cana de bere şi ia punga de popcorn în braţe. Ai o oră şi juma' la dispoziţie în care mintea tre să priceapă doar firul evenimentelor din peliculă.
                4. Berea. Sucul. Colegul nu-ţi dă pace. E şi el la fel de "agresat" de informaţiile pentru examen încât a simţit nevoia să-şi răcorească mintea cu o bere.  Cum prietenii nu se refuză, o discuţie despre meciul de aseară, despre duelul Messi - Cristiano Ronaldo, cu o bere rece în mână, face minuni pentru mintea obosită.
                5. Caută sponsorul. Cum eşti un voluntar devotat, nu uiţi că în asociaţie se pun cap la cap ideile unui eveniment frumos, aşa că demersul tuturor e binevenit. Şi al tău. Suni un posibil sponsor, trimiţi un mail altuia, anunţi şeful că eşti aproape de a aduce o mică parte din fondurile necesare.
                Ai urmat paşii? Eşti altul? Eşti cu mintea mai liberă, dar gata să o încarce din nou cu informaţii necesare pentru examen? Succes, studentule! 

Pavel Arcana www.pavelarcana.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu