miercuri, 15 iunie 2011

Ziua Curăţeniei în România este în acest an 24 septembrie

Cel mai mare proiect de implicare socială din ţară, “Let’s Do It , România!”, va fi organizat din nou şi în 2011. Ziua de Curăţenie Naţională este în acest an 24 septembrie! În 2011, “Let’s Do It , România!” îşi propune să depăşească recordul stabilit anul trecut şi să mobilizeze 500 000 de voluntari în această zi.

Noutatea principală din acest an este reprezentată de noul sistem de cartare, care va fi bazat de data aceasta pe “zone de cartare”, de aproximativ 3 km fiecare. Fiecăre voluntar care se înscrie îşi va alege zone de cartare proprii, iar raportarea se va face încârcând pe intranetul proiectului informaţiile de pe teren.
Noul sistem permite calcularea procentajului cartat din fiecare judeţ, dar şi alocarea resurselor în zonele cu probabilitatea cea mai mare de a exista gunoi. Obiectivul final al acestui sistem este Harta Deşeurilor, instrumentul cheie pentru organizarea voluntarilor pentru ziua de curăţenie. Harta Deşeurilor va sta la baza Registrului National al Deseurilor, gandit ca un instrument de monitorizare a zonelor cu probleme din Romania, util pentru autoritati si organizatori.
În afara obiectivului evident, curăţarea ţării de deşeuri, proiectul are şi o importantă componentă de educare şi responsabilizare a populaţiei, în ceea ce priveşte grija faţă de mediul înconjurător.

sursa: www.libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu