luni, 2 mai 2011

Eveniment Caritabil - Merit sa Vad

Avem un scop comun, suntem dinamici, creativi, responsabili si credem ca prin munca putem aduce o schimbare pozitiva in societatea in care traim. Cum totul in jur ne indeamna la actiune, noi nu mai asteptam si incepem acum sa influentam in bine viitorul!

 

In acest sens, echipa FOCUS, formata din 18 membri, studenti in an terminal la master, specializarea Marketing si Comunicare in Afaceri, in cadrul Universitatii "Al.I.Cuza", organizeaza evenimentul "...Merit sa vad!", in parteneriat cu clubul Rotaract Iasi 2000. Rotaract este un program international al Rotary, dedicat tinerilor care doresc sa se implice activ in viata comunitatii din care fac parte.

Vrem ca prin intermediul acestei actiuni sa colectam fondurile necesare in vederea realizarii unei operatii cu laser la ochi, pentru Ana Maria, o fetita de 11 ani, care se confrunta cu probleme grave de vedere. 

Medicii considera ca ar fi posibila o operatie cu laserul, insa numai dupa ce ar mai avea loc o noua interventie pentru deschiderea pleoapelor, deoarece ochiul se vede prea putin. 

Deoarece situatia financiara a familiei este precara, tatal fiind decedat, iar mama neavand un venit stabil, ne-am propus sa sustinem acest caz.


Evenimentul "...Merit sa vad!" este organizat in scop caritabil. Banii obtinuti din vanzarea biletelor, respectiv din donatiile ulterioare, vor fi folositi pentru a oferi o operatie oftalmologica cu laser unui copil orfan de tata, care s-a nascut cu probleme grave de vedere si care supravietuieste impreuna cu mama dintr-un singur venit sigur - alocatia copilului. 

Ana Maria Tudorache are 11 ani, este eleva in clasa a V-a si locuieste impreuna cu mama ei in comuna Ungheni, judetul Iasi. Ana Maria este un copil deosebit, insa nu are o viata usoara. Fetita s-a nascut cu pleoapele lipite si din aceasta cauza a trebuit sa fie supusa la 3 interventii chirurgicale (operatiile au fost axate pe taierea din pleoape), in urma carora i-a fost redata vederea doar intr-o masura foarte mica. 

Medicii considera ca ar fi posibila o operatie cu laserul, insa numai dupa ce ar mai avea loc o noua interventie pentru deschiderea pleoapelor, deoarece ochiul se vede prea putin. In momentul de fata Ana Maria are nevoie urgenta de ochelari. In acest sens, am facut primul pas si am reusit sa ii asiguram un consult oftalmologic si ochelarii necesari. 

Desi problemele de vedere constituie un mare impediment in calea studiului, Ana Maria da dovada de multa perseverenta si face eforturi pentru a obtine rezultate bune la invatatura, ea fiind printre primii elevi din clasa. 

Pe langa problemele de sanatate cu care se confrunta, Ana Maria este o fire ambitioasa care infrunta lipsurile zilnice si totodata rautatile copiilor din jur. 

Noi ne-am propus sa sustinem acest caz aducandu-l in atentia tuturor celor care pot oferi sprijinul si disponibilitatea lor. 

Orice ajutor este binevenit pentru Ana Maria, insa noi speram sa-i putem oferi cel mai important lucru pentru ea - o interventie pentru reconstructia pleoapelor urmata de o operatie cu laser pentru ochi.


"...Merit sa vad!" este un eveniment de tip cultural-artistic si consta preponderent intr-o sustinere scenica a recitalului "Sunt un orb" de catre renumitul actor Horatiu Malaele. 

Evenimentul va avea loc Vineri, 20 Mai 2011, ora 19, la Teatrul Luceafarul, sala mare.

"Sunt un orb" este un spectacol complex, o pleiada de poezii care te trece prin toate starile - Marin Sorescu, Teodor Paca, George Toparceanu, Emil Brumaru, Mircea Micu, George Tarnea, Geo Dumitrescu, Nazim Hicmet, Adrian Paunescu. 

"Va invit acum sa radeti, pentru ca muzica este muzica sufletului
  Sa va jucati, e secretul tineretii
  Sa cititi, este fantana intelepciunii
  Sa ganditi, este izvorul puterii
  Sa fiti calmi, este calea spre fericire
  Sa fiti buni este cheia succesului
  Si sa iubiti ... este ratiunea de a trai."
                                                                  Horatiu Malaele

In cadrul evenimentului se inscriu inca doua momente artistice secundare. 
Primul moment va fi coordonat de Prof. Ligia Delia Grozdan de la Universitatea de Arte "George Enescu" Iasi, Departament Teatru si este sustinut de studenti de la UAGE si dansatori de la ACADEMIA SHOW (indrumatori Prof.L.D. Grozdan si Cosmina Paraschiv). Talente precum Laura Cosoi, Iulia Vantur, Oana Andoni, Raluca Alexandru, Gabriela Rosu, Nina Quneey si multe altele au fost initiate sau lansate de ACADEMIA SHOW. 
Al doilea moment va fi sustinut de copiii de la Palatul Copiilor din Iasi, sub indrumarea Prof. Anca Apetroaie.


PROGRAMUL EVENIMENTULUI:

HORATIU MALAELE - sustinerea scenica a recitalului "SUNT UN ORB" 

* Moment de teatru al studentilor de la Univeristatea de Arte George Enescu - Coordonator Prof. Ligia Delia Grozdan

* Moment de dans al ACADEMIEI SHOW - Coordonatori Prof. Ligia Delia Grozdan si Cosmina Paraschiv

* Moment de interpretare muzicala sustinut de copii de la PALATUL COPIILOR - Coordonator Prof. Anca Apetroaie

Sursa: www.meritsavad.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu